Rörick Elektriska Verkstad förvärvar tre elektromekaniska serviceverkstäder från Assemblin

Momentum Group-koncernen stärker sin marknadsposition inom service och underhåll för svensk industri ytterligare genom att förvärva tre elektromekaniska serviceverkstäder från Assemblin El AB.

Den förvärvade verksamheten har sitt ursprung i NEA-verkstäder (Närkes Elektriska) och är sedan 1950-talet en av de ledande aktörerna inom industriservice i Sverige och har idag elektromekaniska verkstäder i Örebro, Gävle och Göteborg. Verkstäderna erbjuder service och nyförsäljning av elektriska motorer, generatorer, transformationer och pumpar med mera till kunder inom bland annat process- och tillverkningsindustrin.

– Förvärvet av dessa serviceverkstäder ligger helt i linje med strategin för Momentum Group- koncernen och vi stärker nu vårt redan konkurrenskraftiga erbjudande inom industriservice ytterligare, säger Ulf Lilius, VD & Koncernchef för Momentum Group. Verkstäderna har en stark marknadsposition med goda kundrelationer med svensk industri samt en ledning och medarbetare med hög kompetens och engagemang.

– Vi är mycket nöjda med verkstädernas utveckling på senare år, men vårt främsta fokus är att utforma, projektera, installera och därefter underhålla olika tekniska system, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El. Därför väljer vi nu att avyttra våra elektromekaniska verkstäder, och vi är glada att de kan fortsätta sin resa i en väletablerad industriservicekoncern som Momentum Group. Jag är övertygad om att detta blir en bra lösning som gynnar såväl medarbetare som kunder.

– De förvärvade serviceverkstäderna kommer att fortsätta drivas som en självständig enhet under nuvarande ledning inom ramen för Momentum Industrials dotterbolag Rörick Elektriska Verkstad AB, säger Jimmy Norlinder, VD för Momentum Industrial. Genom förvärvet kan vi stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet för både nuvarande och nya kunder ytterligare – och vi ser mycket goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt inom industriservice. Vi ser fram emot att hälsa alla nya kollegor, kunder och leverantörer varmt välkomna till oss inom Momentum Group-koncernen!

De förvärvade verkstäderna omsätter tillsammans cirka 90 MSEK per år och har omkring 45 medarbetare. Tillträde beräknas ske i april 2021 med beaktande av sedvanlig arbetsrättslig praxis.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jimmy Norlinder, VD, Momentum Industrial
Mobil: 070-374 49 71 / E-post: jimmy.norlinder@momentum-industrial.com

Momentum Industrial AB med enheten Momseal och dotterbolagen Rörick Elektriska Verkstad AB, Carl A Nilssons Elektriska Reparationsverkstad samt ETAB industriautomation AB utgör Momentum Industrial- koncernen. På drygt 30 orter i Sverige och Norge har vi försäljningskontor, butiker, lagerhållning, verkstäder och egen tillverkning av tätningar, vilket gör oss marknadsledande i Norden av industrikomponenter och tjänster. Vi ingår i affärsområdet Komponenter & Tjänster i den börsnoterade koncernen Momentum Group AB.

För ytterligare information, besök gärna vår hemsida: www.momentum-industrial.com.

Momentum Group förvärvar tre elektromekaniska serviceverkstäder från Assemblin