Rörick Elektriska Verkstad förvärvar SKF:s svenska spindelserviceverksamhet

Rörick Elektriska Verkstad stärker sin marknadsposition inom service och underhåll för svensk industri genom att förvärva SKF:s spindelserviceverksamhet i Sverige.

Den förvärvade serviceverksamheten utför testning och underhåll av verktygsspindlar, vilka är hjärtat i verktygsmaskinen för industrin. Verksamheten kommer att samordnas med Röricks verksamhet i Köping.

– Rörick är en av Nordens ledande serviceverkstäder inom elektromekanik till industrin. Genom att kombinera Röricks och SKF:s spindelserviceverksamheter kan vi tillsammans stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet för både nuvarande och nya kunder – och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt, säger Lotta Rörick, VD för Rörick Elektriska Verkstad.

– Avyttringen av spindelserviceverksamheten ger oss möjlighet att fokusera på och expandera vår kärnverksamhet och erbjudande runt den roterande axeln. Vi är därför glada att Rörick, som är en väletablerad och långsiktig partner, driver verksamheten vidare. Kunderna kommer således även i fortsättningen erbjudas en god service, säger Mattias Årstadius, SKF Sales Unit Manager Industrial Sales Sweden & Norway.

Den förvärvade spindelserviceverksamheten omsätter idag cirka 10 MSEK och tillträde beräknas ske under november 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lotta Rörick, VD, Rörick Elektriska Verkstad
Telefon: 0221-45 75 00 / E-post: lotta.rorick@rorick.se

Rörick Elektriska Verkstad AB är en av Nordens ledande serviceverkstäder för servomotorer, spindlar, elmotorer och växellådor. Våra kunder består av såväl stora som små företag som önskar hjälp med felsökning, service och reparationer där vi erbjuder lösningar efter kundens önskemål. Rörick ägs av Momentum Industrial AB som ingår i den börsnoterade Momentum Group-koncernen.

Rörick Elektriska Verkstad förvärvar SKF:s svenska spindelserviceverksamhet